Alles over Composteren!

 

 

Green and Black compost bins

 

We zien ze vaak in de regentonnen wereld, namelijk de Composters. Maar wat houden Composters in, en wat doen ze nou precies? Lees verder en ontdek alles over het Composteren!

 

Composteren is een milieuvriendelijke manier van het organische afval ter plekke uit je huishouden te verwerken. Met tuincompostering kunt u organisch afval uit uw keuken en tuin hergebruiken waardoor er minder materiaal naar de vuilstort gaat, terwijl u iets nuttigs produceert om uw tuin gezonder te laten groeien. Dit is voor de biologische tuinier erg ideaal!
De gedachte hier achtig zit er in het denken aan wat beter voor het milieu is. Dus met andere woorden: Composters zijn ontworpen om duurzaam te zijn.

Een Composter is dus eigenlijk een levend en ademend recyclingcentrum voor bij u in uw achtertuin.
In een Composter kunt u groente, fruit en tuinafval (dus composteerbare afval), in het gft-bak plaatsen, waarbij dan de hete lucht dat afval zal omtoveren naar voedingscompost voor in uw tuin. Het afval kunt u in de groene container gooien, maar zelf composteren in uiteraard ook een mogelijkheid. U bespaart dus energie, en verminderd uw afvalberg.
De Composters in ons assortiment zijn van hoogwaardig kunststof gemaakt, en zijn ook nog eens humusrijk! Onze compostvaten zijn verkrijgbaar van 220 liter tot wel liefst 340 liter!
Het vullen van de compostbak.

U begint eerst met wat grove materiaal zoals stro of twijgen van ongeveer 10 cm diep. Vervolgens legt u een laag tuinaval erop van ongeveer 15 cm, en ga zo verder met het opbouwen van lagen van de verschillende materialen. Het is handig om tussen elk laag een beeste aarde of mest te doen en af en toe door het mengsel te scheppen voor beluchting.

Deze opbouwing noemen we de bruin en groen afval.

Met bruin afval wordt koolstofrijke ingrediënten bedoeld zoals eierdozen, toiletrollen, verfrommeld papier, stro etc. Ze voegen structuur toe aan de afgewerkte compost, en behouden ze luchtbellen.
Met groen afval wordt stikstofrijke materialen bedoeld zoals mest, keukenafval die snel rotten, grasmaaisel, zacht onkruid etc.
 

Alle soorten Composters.

We hebben verschillende soorten Composters in onze assortiment.

 

 

 

Allereerst hebben we de BeGreen Composters met een inhoud van 220 liter. Deze twee Composters zijn de kleinste varianten die wij hebben als grote compost vaten, en zijn alleen verkrijgbaar in de kleuren groen en zwart. Deze Composters hebben een afmeting van 74 cm diameter, en 90 cm hoog. Deze zijn ideaal voor als u op zoek bent naar een wat kleinere versie van Composters. Hierbij kunt u ook de BeGreen Composter bodemplaat toevoegen, voor het versnellen van composteren, de ventilatie te verhogen en de afvoer verbetert. Deze passen dus bij beide 220 en 330 liters. (De bodemplaat is niet inbegrepen).

 

 

Hierbij hebben we dezelfde Composter, maar dan een grotere variant, namelijk de 330 liter. Ook deze Composters zijn alleen verkrijgbaar in de kleuren groen en zwart. Deze zijn dus wat groter, en hebben een afmeting van 80 cm diameter en 100 cm hoog. Ideaal voor als u meer inhoud wilt bij het composteren, en is gemakkelijk te plaatsen in uw tuin. Hierbij kunt u ook de BeGreen Composter bodemplaat toevoegen, voor het versnellen van composteren, de ventilatie te verhogen en de afvoer verbetert. Deze passen dus bij beide 220 en 330 liters. (De bodemplaat is niet inbegrepen).

 

 

Dan hebben we de Zwarte Composter Bio van 340 liter. Deze Composter is gemaakt van 100% gerecycleerd polypropyleen. Alle GFT afval (Groente, Fruit en Tuinafval), kunt u in de gft-bak voegen. Ook deze Composters zijn gemakkelijk te plaatsen in uw tuin, maar ook op uw balkon! Deze is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart, omdat de hitte zijn beurt een snellere bacteriële afbraak bevordert zodat u dus beter resultaat krijgt. Deze Composter heeft een afmeting van 75x75x87cm, en als inhoud 340 liter.

 

 

En als laatst hebben we de Bokashi compost container (Duo set). Bokashi is een Japanse term voor: ''Gefermenteerde organische stof''. De korrels die in deze Bokashi container bevatten, bestaan uit zemelen die voorzien zijn met nuttige micro-organismen. Met een Bokashi systeem, kunt u voedselrechten omtoveren tot een compost die zeer rijk is aan voedingsstoffen. Deze Bokashi container is alleen in grijs verkrijgbaar (met een zwarte bovenkant). U kunt de Bokashi emmer gerust in uw keukenkast of onder de grootsteen plaatsen, omdat het systeem luchtdicht is, en dus geen geurtjes zal hebben.

 

 

 

 

Accessoires

 

Voor de Composters 220 liter en de 330 liter, hebben we een bodemplaat, van een diameter van 83 cm. Hiervan hebben we geen verschillende afmetingen, aangezien deze bodemplaat bij beide liters passen. De BeGreen Composter Bodemplaat is ideaal, omdat dit stuk de ventilatie verhoogt om, het composteren te versnellen, en de afvoer wel degelijk te verbeteren. Ook nog goed om te weten is, dat deze bodemplaat de toegang voor ongedierte beperkt. Deze hebben we alleen in de kleur zwart!

 

 

En als laatst een leuk accessoire, niet alleen voor bij de Composters, maar een algemeen gieter wat altijd wel van pas komt. De Trendy 10L Groene gieter! Ook deze gieter is gemaakt van gerecycled kunststof en heeft een zeer goede kwaliteit. Deze gieter heeft een inhoud van 10 liter en een afmeting van 68x18x33cm.  Deze gieter is bij ons alleen verkrijgbaar in de kleur groen, maar past schitterend bij elke tuin die Composters en/of regentonnen hebben! Bij het aanschaffen van deze gieter, wordt er altijd een afneembare sproeikop meegeleverd.
Wilt u ook milieuvriendelijk doen? Aarzel niet, en bestel een van onze prachtige Composters!