Alles over Houtlook regentonnen!

 

 

U kent ze wel, de onmisbare Houtlook regentonnen, maar wat houdt nou dat precies in? Wat is nou een Houtlook regenton, en zijn deze van echt hout, of toch van kunststof? Lees verder en wij leggen u alle details van onze regentonnen met hout effect uit.

Wat zijn Houtlook Regentonnen?

Houtlook regentonnen zijn niet echt van hout gemaakt. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, maar lijken precies op houten regentonnen. De meeste houtlook of hout effect regentonnen hebben vaak na productie nog een handmatige bewerking gehad. Juist dit zorgt ervoor dat de kunststof regentonnen sprekend lijken op een echt houten vat. Ze zijn namelijk niet van echt hout te onderscheiden!  Vandaar de naam ''Houtlook'.
Deze regentonnen zijn echte eyecatchers voor in elke klassieke en moderne tuin! De houtlook, of hout effect regentonnen worden aangeboden van 120 liter tot wel 500 liter. Bovendien kunt u alle houtlook regentonnen koppelen met een regenton verbinding set zodat u het meervoud aan water kan opvangen. Voor een aantal modellen houtlook regentonnen hebben we ook bijpassende voeten in dezelfde hout stijl. Met een bijpassende voet kunt u lekker makkelijk je gieter bijvullen.


Welke Houtlook regentonnen hebben wij?

Wij hebben een aantal schitterende regentonnen, die dus de uiterlijk hebben van echt hout! We vertellen graag meer over de Roto regentonnen. Deze hebben we in een kleine variant van 120 liter en een grotere variant van 240 liter. De grotere variant is breder en hoger. De exacte afmetingen en specifieke informatie vind u hier. Beide zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs of bruin. Wilt u een regenton in de kleuren van een klassieke houten regenton vat? Kies dan voor de bruine regenton set. Heeft u een moderne design tuin, maar wilt u toch voor de looks van een houten regenton? Kies dan voor de grijze set! Voor alle maten en kleuren hebben we een bijpassende standaard



Een ander topmodel is de regenton Oak met 235 liter. Deze is verkrijgbaar in de kleuren zwart en brons. De modellen met de bronzen band heeft een handmatige na bewerking. Hierdoor heb je altijd die authentieke aanzicht van een echte houten regenton. Hierdoor is ook geen enkele regenton exact hetzelfde (qua kleur). De Oak is vervaardigd van circa 9kg gerecycled kunststof en is oersterk en goed bestand tegen alle weersomstandigheden en behoudt altijd zijn kleur.



Verder hebben we de prachtige Norway met 230 liter. Deze regenton heeft bewust een slanke vorm, waarbij die zelfs bij de kleinste tuin zijn plaats kan vinden. Deze is hoogwaardig afgewerkt, en heeft een oppervlakte van 40 x 80 cm, met een hoogte van 118 cm. Onze Norway heeft een ¾ aansluiting aan de voorkant, waarin een waterkraan kan worden geschroefd. (Deze is niet meegeleverd). Deze is alleen verkrijgbaar in donkerbruin.



Dan hebben we de Rustico met 275 liter. Ook weer een beeldige regenton waarbij ook deze alleen in één kleur verkrijgbaar is, namelijk donkerbruin. Onze Rustico heeft een afmeting van 45 x78 x 100 cm. Deze ton is te combineren met een kraan, maar is door haar vorm niet uitgerust met een kraan aansluiting. Deze regenton heeft een kind veilig deksel, en het water wordt er met een gieter uitgehaald.

 

Vervolgens hebben we de Little Tree met 250 liter. Deze regenton heeft natuurlijke vorm van een kleine boom, dat verklaard ook weer de naam. Heeft twee ¾ aansluitingen aan de voorkant, waarin hier een waterkraan kan geschroefd worden. (Ook bij deze ton wordt die niet meegeleverd). Bij deze regenton heeft de deksel een kinderveiligheidsslot geïntegreerd.



Tenslotte hebben we de Woody, met 250 liter, en de 500 liter.

Beiden regentonnen zijn in maar één kleur verkrijgbaar, namelijk bruin met hout effect. Beide klassiek maar van stevig kunststof. Voor beide regentonnen zijn er originele eiken vaten gekozen, waarvan de type: ''Beiers biervat'' is.

De 250 liter heeft een afmeting van 60 x 60 x 105 cm, en de 500 liter, heeft een afmeting van 78 x 78 x 118 cm. Allebei de tonnen hebben een standaard zijuitlaat voor het aftappen van regenwater, en ook hier zijn er kinderslotjes geïntegreerd aan de deksels.




Voordelen en nadelen

Het is altijd wel even handig om meer over Houtlook en Houten regentonnen te weten, en zeker bij het willen aanschaffen van een echte houten regenton. Hieronder beschrijven we de voor en nadelen!

  • Onze regentonnen zijn grotendeels gemaakt van gerecycled plastic. Dit wil zeggen dat recyclen daadwerkelijk mogelijk is. Natuurlijk zijn niet alle kunststoffen regentonnen recyclebaar, maar daar vallen de meeste Houtlooks wel in! Recyclen is dus bij deze regentonnen ook mogelijk!

  • Niet verkleurend. Onze Houtlooks verkleuren niet, behouden hun vorm uitstekend, en kunnen tegen diversen weersomstandigheden. Daar is geen twijfel aan! Dat is bij Houten regentonnen niet het geval. Deze regentonnen kunnen weldegelijk verkleuren, en kunnen dus niet altijd tegen verschillende temperaturen.

  • Onze Houtlook regentonnen lekken niet. Kunststoffen regentonnen lekken namelijk niet vaak-tot bijna nooit. Dit is bij Houten regentonnen wel vaak het geval. Bij verschillende soorten regenbuien is het mogelijk dat deze lekken.

Nu dat u meer over onze Houtlook regentonnen weet, welke kiest u?