De functie van de regenton is in de loop der jaren enorm veranderd. Zo was het vroeger noodzakelijk om over een regenton te beschikken in verband met het drinkwater. Tegenwoordig worden regentonnen voor hele andere doeleinden gebruikt en is het geen noodzaak meer om over een regenton te beschikken.

 

Materiaal regentonnen
Regentonnen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei materialen. Hierbij heb je uiteraard ook nog keuze uit de originele houten regenton. Deze beschikken aan de onderkant over een kraantje en aan de bovenkant bevind zich een deksel om afval uit het water te houden. Vroeger werd deze regenton gebruikt om regenwater op te vangen en dit water vervolgens te gebruiken als drinkwater. In deze tijd gebruikt men een regenton om de tuin te besproeien of om een vijver bij te vullen. Dat de regenton tegenwoordig geen noodzaak meer is, is wel te zien aan de moderne look die het heeft gekregen. Zo zijn er zelfs regentonnen verkrijgbaar in de vorm van een muur of in de vorm van een bloempot zodat het beter oogt in een tuin. Er wordt dus meer nagedacht over de look in plaats van de functie van de regenton.

 190loakk

Waarom een regenton?
De houten regenton komt steeds minder voor. De kunststoffen regentonnen daarentegen worden steeds vaker aangeschaft. Deze hebben meestal een groen of grijze kleur en kunnen van diverse groottes zijn. Men schaft een regenton om diverse redenen aan. Een veel voorkomende functie van de regenton is dat het regenwater gebruikt kan worden om planten mee te besproeien. Regenwater is beter voor planten aangezien hier minder kalk in zit. Daarnaast schrikken de planten niet wanneer je ze besproeit met regenwater. Dit heeft te maken met de temperatuur van het water. Regenwater is al op buitentemperatuur, kraanwater daarentegen niet.

 

Bron: telegram.info